Massagetherapie

Het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Het klinkt ‘zweverig’ echter neem even de tijd om de volgende regels te lezen:
Je breekt een bot… dit geneest zelf.. helemaal vanzelf als we het maar rust geven. Deze rust wordt vaak gecreëerd door hulpmiddelen zoals gips of een spalk. Je hebt echter nooit een pil of drankje gekregen om het sneller te laten verlopen, dit bestaat ook niet. Ons lichaam is zelf herstellend.. bijzonder toch!

Als we er serieus naar kijken begrijpen we wel hoe het werkt, ons lichaam, ons leven. Echter is de wereld snel, we hebben geen tijd om te zitten, te rusten, we moeten door. We hebben een hypotheek, een baan, een gezin. We willen sporten en daarnaast ook nog al onze sociale contacten onderhouden. Rust? Wat is dat?

Een massagetherapeut luistert naar je hulpvraag en neemt bij de eerste afspraak een anamnese af. Hierin wordt je gezondheid en je medische geschiedenis besproken. Hoe lang heb je al last van de klachten en wat heb je al gedaan om deze te verhelpen? Zijn er allergieën of erfelijke ziektes bekend? Doordat we dit samen doornemen kan er een behandelplan gemaakt worden waar zowel jij als ik achter staat. Ik weet wat je van mij verwacht en samen bekijken we de mogelijkheden hoe we je klacht kunnen verhelpen.

Tijdens de behandeling gaan we op zoek naar de oorsprong van de klacht. Wanneer is deze begonnen en heb je ook last van andere gewrichten of spieren. Pijn in de schouder wil namelijk niet zeggen dat daar ook de oorzaak zit. Andere gewrichten en structuren zoals de elleboog en pols, maar ook nek of schouders kunnen aanleiding zijn voor schouderklachten (ketenproblematiek). We beginnen altijd bij de klacht die het kortste bestaat en van hieruit gaan we door totdat we bij de oorsprong zijn. We gebruiken tijdens de behandeling zowel oosterse als westerse massagetechnieken. Tevens geven we advies voor bepaalde oefeningen die het herstel bevorderen.