MASSAGEVORMEN

 
In de massagetherapie wordt gebruik gemaakt van zowel Oosterse als Westerse massagetechnieken. Onderstaande massagevormen kunnen toegepast worden in uw behandeling.

 

VOETREFLEX

Deze vorm van therapie stimuleert de reflexzones van het lichaam die zich bevinden op de voeten. Door de reflexzones te masseren wordt de energiestroom in het hele lichaam geactiveerd. Blokkades worden opgeheven waardoor zuurstof en voedingsstoffen weer alle gebieden bereiken waardoor het lichaam in balans komt.

 

BINDWEEFSELMASSAGE

Een bindweefselmassage bevordert de doorbloeding, stimuleert de afvoer van afvalstoffen en zet aan tot celvernieuwing. Een bindweefsel massage wordt toegepast, het woord zegt het al, op de bindweefsellaag van het lichaam. Deze laag bevindt zicht tussen de spieren en de huid. De technieken die worden gebruikt bij een bindweefsel massage variëren van lichte strijkingen tot het rollen en oppakken van de huid.

 

ACUPRESSUUR

Acupressuur is ook wel bekend onder de naam drukpuntmassage. Bij acupressuur wordt een techniek gebruikt, welke sterk lijkt op die van acupunctuur. Het doel van acupressuur is om blokkades in de energiebanen in je lichaam op te heffen en dus weer in goede banen te leiden.

 

INDIASE HOOFDMASSAGE

Het hoofd wordt continu blootgesteld aan allerlei indrukken, stress en gedachten. Door juist dit gebied te masseren breng je snel een diepe ontspanning teweeg. De boven rug, schouders, armen, nek, hoofdhuid en gezicht worden hierbij gemasseerd. De Indiase hoofdmassage is een ‘dynamische’ massage met afwisselend zachte en stevige handelingen. De masseur maakt gebruik van kneden, kloppen, en drukpunten.

 

JAPANSE GEZICHTSMASSAGE

Deze massage zorgt ervoor dat je even alle gedachten kunt laten varen en je hoofd leeg kan maken. De massage verbetert de bloedcirculatie zodat er meer zuurstof naar het gezicht stroomt en verwijdert toxines en dode huidcellen. Elk deeltje van kruin tot schouder wordt met specifieke en aangepaste technieken onder handen genomen. Het is als het ware een combinatie van een hoofd-, nek- en gezichtsmassage met drukpunttechnieken en technieken uit de lymfedrainage.

 

TRIGGERPOINT THERAPIE

Triggerpointmassage is een relatief nieuwe vorm van massage. Hierbij wordt op zoek gegaan naar triggerpoints. Een triggerpoint is een kleine verkramping in een spier die aanvoelt als een pijnlijke verharding. Deze verkrampingen spelen vaak een belangrijke rol bij talloze lichamelijke ongemakken. Bij triggerpointmassage worden deze ‘spierknopen’ opgezocht en gemasseerd.

 

CUPPING THERAPIE

Cupping therapie is een intensieve manier om spierknopen te ontspannen. Bovenop en rondom de pijnlijke spier wordt de huid en bindweefsel stevig gestimuleerd door middel van het vacuüm brengen van de cup. Het onderliggende gebied wordt extreem goed doorbloed en door reflexwerking komt het onderliggende spiergebied tot ontspanning.

 

LYMFE DRAINAGE

Manuele lymfedrainage is een techniek waarbij de oedeemtherapeut probeert, door een zachte pompende beweging, de vochtopname door de lymfvaten te stimuleren en het functioneren van goede vaten te bevorderen. Met specifieke handgrepen wordt de eigen beweeglijkheid van het lymfvatensysteem geactiveerd en gestimuleerd wat de afvoermogelijkheden van lymfe doet vergroten.